Sobotna šola – Po praznični Ljubljani

V soboto, 12.12.2015, se je skupina učencev 7., 8. in 9. razreda z učiteljicami Martino Prejac, Mileno Krajnc, Jožico Lešnik, Jasmino Žel in Darjo Polner navdušeno odpravila na celodnevni izlet v Ljubljano.

Vse se je začelo zjutraj, ko smo se dobili v šoli. Malce zaspani a vseeno dobre volje, smo se z avtobusom odpravili na pot proti Ljubljani. Ko smo polni pričakovanja končno prispeli, smo si najprej ogledali Galerijo moderne umetnosti. Tam smo izvedeli veliko novega. Obdobja kot so avantgardizem, impresionizem, ekspresionizem so nam še bolj podrobno predstavili. Ogledali smo si veliko prečudovitih slik in kipov, na koncu pa celo srhljivo sobo strahov. Vsi, tudi tisti, ki jih umetnost ravno ne zanima, so bili nad galerijo navdušeni. Ker pa smo bili že malce lačni, smo bili zelo veseli kosila. To je bil seveda McDonalds, ki ga imamo vsi najraje. Hrana nas je ogrela in nam dala energijo za nadaljevanje izleta.

Potem smo se odpravil na prečudovit Ljubljanski grad. Tam so nam igralci, preoblečeni v stare prebivalce gradu, na zanimiv, a poučen način razkazali in predstavili zgodovino Ljubljane ter Ljubljanskega gradu. Ob tem smo kar malce odjadrali v zgodovino in se ob doživetem pripovedovanju “starih prebivalcev gradu” tudi dokaj nasmejali. Potem smo imeli tudi nekaj prostega časa, v katerem se nas je večina odpravila na vrh grajskega stolpa, s katerega se nam je kljub oblačnemu vremenu odprl izjemen pogled na Ljubljano.

Počasi se je pribljiževal večer in zunaj se je začelo temniti. Tako smo se z gondolo odpeljali nazaj v mesto, kjer so na vsakem koraku že gorele božične lučke. Sprehodili smo se po mestnem jedru vse do mestega trga, ki je bil ves svetlikajoč in utripajoč, enostavno prečudovit. Ob vseh teh lučkah, pesmih in božičnemu rajanju smo bili kar presunjeni in navdani z božičnim duhom.

Premraženi a vseeno veseli in zadovoljni smo se vrnili na avtobus in se odpravili nazaj proti Ptuju.

Ta izlet mi je bil zelo všeč. Res sem uživala in še dolgo mi bo ostal v spominu.

 Kaja Petrovič, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost