Tradicionalni slovenski zajtrk
Na šoli se zavedamo pomena skrbi za hrano in pomena našega načina prehranjevanja, zato smo v sklopu projekta organizirali za celotno šolo naravoslovni dan, kjer smo spoznavali, kakšne so prednosti lokalno pridelane hrane pred hrano, ki ima za seboj na stotine kilometrov.
Učenci so zajtrkovali v šoli kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Po zajtrku pa so z različnimi aktivnostmi obeležili tematiko naravoslovnega dne: izdelovali so namaze, pekli različne vrste kruha, likovno in tehnično ustvarjali. V šolski telovadnici so imeli tudi gibalne urice, z namenom povezovanja gibanja in zdrave prehrane.
Iz lokalnih sestavin (domači jogurt, sezonsko sadje in kruh) so si sami pripravljali šolsko malico. Učitelji in učenci so se ta dan aktivno posvetili pripravi in uživanju zdrave prehrane. Več o dogajanju na naravoslovnem dnevu si lahko ogledate v fotogaleriji.
Besedilo: Petra Zafošnik, Foto krožek: Sandro Čeh, Filip Fras, Aljaž Habjanec