Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 20. 11., smo učenci OŠ Ljudski vrt Ptuj obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in z dejavnostmi od doma. Pogovarjali so se na videokonferenčnih urah o pomenu zajtrka, zdravi prehrani, si ogledali kratke filme in ustvarjali za domačimi mizami pogrinjke zajtrka ter še veliko več…

Maslo, kruh in med, le to nam gre v tek. Čebele delavke so prave, saj pridelajo dobrote zdrave. Na kruh namažemo si maslo in že nam bo iz glave raslo … Če pa tu je še sladica, to bo prava veselica.
Pia Klasinc, 9. c
Čebele debele so letele in v cvet se zaletele. Cvet sladko se smeje in v glavi melje, zakaj za vraga čebele so priletele. Čebele debele so zardele in cvet oprašile. Čebele hvaležne so hitro odletele, pravočasno so v panj priletele …
Anej Krojsl, 9. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost