Naravoslovni dan in Slovenski tradicionalni zajtrk

V četrtek, 17. 11. 2016, smo izvedli naravoslovni dan, ki je bil tematsko obarvan s prehrano. Učenci vseh razredov in oddelkov so bili aktivno vključeni. Delo posameznih razredov je bilo zelo raznoliko:

  • učenci od 1. do 3. razreda so se likovno izražali in ustvarjali sadje, drevesa,
  • učenci 4. razreda so se preizkusili v tehniki in na les izdelovali panjske končnice s pirografi,
  • učenci 5. razreda so bili pravi gurmani, saj so pripravili pestro paleto namazov: skutni, medeni, čokoladni ter ob tem zaigrali na harmonike in rajali kot so naši dedki in babice ob druženju nekoč,
  • učenci 6. razreda so pekli čisto svoje kruhke in žemljice iz pirine in ržene moke,
  • učenci 7. razreda so odšli na teren izven šole ter si ogledali kmetijo Brenčič in mlekarno v sklopu Kmetijske Svetovalne Službe,
  • učenci 8. razreda so si pripravili sadne in zelenjavne smutije, obložene kruhke ter z gibanjem skrbeli za splošno znanje,
  • učenci 9. razreda so si pripravili svojo malico na ta dan, in sicer polnozrnate palačinke s sadnim namazom in čaj ter poskrbeli za svoje zdravje z gibanjem v šolski telovadnici.

Dan dejavnosti smo zaokrožili s Slovenskim tradicionalnim zajtrkom naslednji dan. Kot že več let smo za zajtrk jedli tradicionalne slovenske jedi  slovenskega porekla: maslo, kruh, mleko, med in jabolka… O pomenu dobro izbranega zajtrka je spregovorila tudi ga. Miša Pušenjak.

Petra Zafošnik

Fotografije: Fotokrožek OŠ Ljudski vrt

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost